Borok

message

Kékfrankos-Pinot Noir Rosé (Le Mondial Du Rosé 2018 Cannes Aranyérem)(2017)

A pohárból piros apró gyümölcsök savanykás – édeskés bűbájoló illata és íze árad. A málna és az eper határán üdén egyensúlyoz. A rusztikusabb Kékfrankos ropogós savait a Pinot Noir selymes eleganciája szelídíti. Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 8 – 10 C°

bucket

Szürkebarát,Pinot Grigio(2017)

Fiatal ültetvény termése a Manósi dűlőből. Igen jól eltalált egyensúlyú, határozottan fajtajelleges bor. Illatában és ízében a gyógyfüvek finom kesernyés dominanciája, mellette tarka virágok egész orgiája finom lecsengéssel. Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 8 – 10 C°

bucket

Irsai Olivér(2017)

A Mátra körbenapozott lankáin érlelődött szőlőből készült ez a zöldes-fehér színű, narancsvirágra emlékeztető parfümösen intenzív illatú primőr bor. Harmonikus savtartalmának és a friss muskotály szőlőre emlékeztető ízének köszönhetően 8 C°-on ideális párosítása a szárnyasokból, halakból készült ételeknek.

bucket

Imperial Cuvée(2016)

Mély, sötét rubin színű, erdei gyümölcsökre emlékeztető,valamint az új tölgyfahordós érlelésből származó, illatokban gazdag, telt testes vörösbor.
Íze kellemesen simogat,érett tanninok és a hosszú utóíz harmóniában áll a megjelenő palack érettséggel.Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 18-20 C°

bucket

Sauvignon Blanc Selection(2016)

225 literes közepes égetésű tölgyfa hordókban erjesztett szelektált termésből származó Sauvignon Blanc. Már a szín is gazdag bort ígér, illatában a gyümölcs gyönyörűen illeszkedik a rövid fahordós érlelés vajas aromáihoz. Határozott fajtajelleges illata mellett ízében szép savak érezhetők. Kiegyensúlyozott íz-illat harmónia jellemzi.Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 12 – 14 C°

bucket

Chardonnay Selection(2016)

225 literes közepes égetésű tölgyfa hordókban erjesztett szelektált termésből származó Chardonnay. Már a szín is gazdag bort ígér,illatában a gyümölcs gyönyörűen illeszkedik a rövid fahordós érlelés karamellás vajas
aromáihoz.Finom vanilliásságát ízben teltség és határozott fajtajelleg követi.Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 12 – 14

bucket

Chardonnay(2017)

A fiatal-még klasszikus értelemben éretlen-chardonnay gyümölcs kavalkádja tömörül a borban, a banán chipstől a friss illatos vilmoskörtén át a nem túl érett ananászig. Valóságos friss illat- és ízparádé. Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 8 – 10 C°

bucket

Sauvignon Blanc (Magyarország Legjobb Újbora TOP 10)(2017)

A Mátra körbenapozott lankáin érlelődött szőlőből készült ez a tiszta illatában a bodzavirágra, paprikára, fekete ribiszkére
emlékeztető jellegzetes intenzív illatú bor. Friss élénk savaival a könnyű hal és szárnyas ételek kiváló kísérőjeként ajánljuk. Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 8 – 10 C°

bucket

Pinot Noir Rosé(2017)

Pinot Noir szőlő friss feldolgozásának eredménye ez az elegáns lazac szinű gyümölcsös rosébor. Gazdak illat-és ízvilága üde frissességgel párosulva, feketeribilzlire emlékeztető illatjegyekkel adja sajátos karakterét. Tésztákhoz,halakhoz,friss salátákhoz ajánjuk fogyasztani 8 -10 C-on.

bucket

Zenit késői szüret(2016)

Fiatal arany-szalmasárga szín, illatában túlérett citrusos illatjegyek érezhetők. Ízében kellemes mézes citrusos nektár minden túlzástól mentesen. Kiegyensúlyozott sav-cukor arány, a zenit szőlőfajta elegáns csodája.

bucket

Furmint(2017)

30 éves ültetvény terméséből készült ez a szalmasárga színű,narancsvirágra-zöldalmára emlékeztető finoman intenzív illatú bor. Ízében grapefruit,körte,birsalma és érett ananász jegyek jelennek meg. Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 8 – 10 C°

bucket