Borkóstolás

A Farkasmály 22. Pince és borház a látogatók számára nyitott, ahol valóságos környezetben tekinthető meg, hol készülnek a borok és a kiválasztott fajták. Ugyanitt, az évjáratok kóstolási lehetősége biztosított. A borkóstoláshoz ajánlunk különböző hideg ételeket, de tájjellegű meleg ételspecialitások is megrendelhetők.

A borok bemutatását minden esetben szakember végzi és a kiválasztott palackok kedvező áron a helyszínen megvásárolhatók. Borkóstolást minimum 10 fő részére ajánljuk. A pince maximum 45 főt tud kényelmesen vendégül látni. Háromféle kóstolási lehetőséget kínálunk a látogatók számára. Az első program három különböző borfajtát tartalmaz, a második program hatot, míg a harmadikban tízféle borfajta van.

A borkóstolás mellé válogatott helyi ételeket ajánlunk.

Borkóstoló ételek:

Libazsíros kenyér, lilahagymával

Ár: 150.- Ft / szelet

Hideg parasztos ízelítő:

( Füstölt paraszt kolbász, húsos szalonna, tepertő, szürke marha szalámi, lilahagyma, zöldségek )

Ár: 1.800.- Ft  / fő

- Csülkös bableves, házi kenyérrel

Ár: 1.500.- Ft / fő

- Pince pörkölt,pásztortarhonyával, házi savanyúsággal

Ár: 2.000.- Ft / fő

- Vargányával ízesített vaddisznó pörkölt, galuskával, savanyúsággal

Ár: 3.000.- Ft  / fő

- Töltött káposzta

Ár: 2.200.- Ft / fő

Vegyes sültes tál:

- Mustáros sertés tarja, bazsalikomos csirkemell roston sütve, fűszeres steak burgonyával, friss salátával

Ár: 2.800.- Ft  / fő

Édesség:

- Házi húzott túrós, almás rétes ( 1 szelet )

Ár: 400.- Ft / szelet

- Vargabéles, meggyzselével

Ár: 800.- Ft / fő

Menü 1:

Leves: Mátrai betyár leves

Főétel: Pácolt sertéscsülök vele sütött hagymás burgonyával,vecsési savanyúsággal

Édesség: Vargabéles, meggyzselével

Ár: 4.500.- Ft / fő

Menü 2:

Leves: Palóc leves

Főétel: Konfitált malackaraj, tört burgonyával, párolt káposztával

Édesség: Házi túrós rétes ( 1 szelet )

Ár: 4.200.- Ft / fő

Menü 3:

Leves: Házias húsleves csigatésztával, leveszöldséggel, főtt hússal

Főétel: Füstölt csülökkrémmel töltött sertésborda rántva, tormás burgonyapürével

Édesség: Máglyarakás

Ár: 4.800.- Ft / fő

Menü 4:

Előétel: Füstölt libamell carpacció, savanyított retek salátával

Főétel: Tanyasi csirke supreme májával, roppanós cukorborsóval

Édesség: Túrógombóc, epres vaníliával

Ár: 5.000.- Ft / fő

Az árak a 27% Áfa-t tartalmazzák!

A fenti ételek csak ízelítőül szolgálnak,minden más étel elkészítésére van lehetőség, előzetes megbeszélés alapján az alábbi telefonszámokon: Kóródi István: +36-30-978-7251  Bárdos Tamás: +36-20-455-7432

Az ételek a Kékes Étterem által készülnek.

Bejelentkezés: Bárdos Tamás: +36-20-455-7432

Borkóstolások:

1) kóstoló program (3 fajta bor): 1.500 Ft/ fő +ÁFA

2) kóstoló program (6 fajta bor): 2.500 Ft/ fő +ÁFA

3) kóstoló program (8 fajta bor): 3.500 Ft/ fő +ÁFA

4) kóstoló program (10 fajta bor): 4.500 Ft/ fő +ÁFA

A borkóstolás ára tartalmazza a pogácsát, sajtot és az ásványvizet.

Pince Nyitvatartása:

Péntek-Szombat: 10.00-18.00-ig

A pince fölött található borkóstoló helyiség kiválóan alkalmas céges találkozók és kisebb rendezvények lebonyolítására is.

A borkóstolást követően vendégeinknek lehetősége nyílik arra, hogy vásároljanak a pince kínálatából.