Borok
Kékfrankos-Pinot Noir Rosé(2019)


A pohárból piros apró gyümölcsök savanykás – édeskés bűbájoló illata és íze árad. A málna és az eper határán üdén egyensúlyoz. A rusztikusabb Kékfrankos ropogós savait a Pinot Noir selymes eleganciája szelídíti. Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 8 – 10 C°


Szürkebarát,Pinot Grigio(2020)


Fiatal ültetvény termése a Manósi dűlőből. Igen jól eltalált egyensúlyú, határozottan fajtajelleges bor. Illatában és ízében a gyógyfüvek finom kesernyés dominanciája, mellette tarka virágok egész orgiája finom lecsengéssel. Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 8 – 10 C°


Irsai Olivér(2020)


A Mátra körbenapozott lankáin érlelődött szőlőből készült ez a zöldes-fehér színű, narancsvirágra emlékeztető parfümösen intenzív illatú primőr bor. Harmonikus savtartalmának és a friss muskotály szőlőre emlékeztető ízének köszönhetően 8 C°-on ideális párosítása a szárnyasokból, halakból készült ételeknek.


Imperial Cuvée(2018)


Mély, sötét rubin színű, erdei gyümölcsökre emlékeztető, valamint az új tölgyfahordós érlelésből származó, illatokban gazdag, telt testes vörösbor.
Íze kellemesen simogat, érett tanninok és a hosszú utóíz harmóniában áll a megjelenő palack érettséggel. Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 18-20C°


Chardonnay Selection(2016)


225 literes közepes égetésű tölgyfa hordókban erjesztett szelektált termésből származó Chardonnay. Már a szín is gazdag bort ígér,illatában a gyümölcs gyönyörűen illeszkedik a rövid fahordós érlelés karamellás vajas
aromáihoz.Finom vanilliásságát ízben teltség és határozott fajtajelleg követi. Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 12 – 14 C°


Chardonnay(2019)


A fiatal-még klasszikus értelemben éretlen-chardonnay gyümölcs kavalkádja tömörül a borban, a banán chipstől a friss illatos vilmoskörtén át a nem túl érett ananászig. Valóságos friss illat- és ízparádé. Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 8 – 10 C°


Rubint(2019)


A tökéletesen szárazra iskolázott tramini fajtajellegéből a kissé hervadó rózsa illatát és ízét citrusos-vaníliás süteményes tónus díszíti, finom fehérborsos árnyalattal, szép élénk savakkal.


Cabernet Sauvignon Barrique(2017)


Mély, sötét rubin színű,erdei gyümölcsökre emlékeztető,valamint az új tölgyfahordós érlelésből származó, illatokban gazdag, telt testes vörösbor.
Íze kellemesen simogat,érett tanninok és a hosszú utóíz harmóniában áll a megjelenő palack érettséggel. Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete:18-20 C°


Sauvignon Blanc (Challenge International du Vin aranyérem)(2020)


A Mátra körbenapozott lankáin érlelődött szőlőből készült ez a tiszta illatában a bodzavirágra, paprikára, fekete ribiszkére
emlékeztető jellegzetes intenzív illatú bor. Friss élénk savaival a könnyű hal és szárnyas ételek kiváló kísérőjeként ajánljuk. Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 8 – 10 C°


Cabernet Sauvignon-Pinot Noir Rosé(2020)

Pinot Noir és Cabernet Sauvignon szőlők friss feldolgozásának eredménye ez az elegáns lazac szinű gyümölcsös rosébor. Gazdak illat-és ízvilága üde frissességgel párosulva, feketeribilzlire emlékeztető illatjegyekkel adja sajátos karakterét. Tésztákhoz,halakhoz,friss salátákhoz ajánjuk fogyasztani 8 -10 C-on.


Zenit késői szüret(2019)

Fiatal arany-szalmasárga szín, illatában túlérett citrusos illatjegyek érezhetők. Ízében kellemes mézes citrusos nektár minden túlzástól mentesen. Kiegyensúlyozott sav-cukor arány, a zenit szőlőfajta elegáns csodája.


Müller Thurgau-Tramini Gyöngyözőbor (Grand Prix Vinex aramyérem)(2019)

Friss gyümölcs illatában az édes fűszeres-muskotályos illatjegyek találkoznak. Ízében a lekerekedett finom savai, optimális cukortartalma és a játékos buborékok teszik kellemesen fogyaszthatóvá. Hideg előételekhez ajánljuk fogyasztani 8 C°-on.


Furmint (Decanter World Wine Awards London 2020 Bronzérem)(2018)

30 éves ültetvény terméséből készült ez a szalmasárga színű,narancsvirágra-zöldalmára emlékeztető finoman intenzív illatú bor. Ízében grapefruit,körte,birsalma és érett ananász jegyek jelennek meg. Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete:
8 – 10 C°


Chardonnay Selection(2020)
Már a szín is gazdag bort ígér,illatában a gyümölcs gyönyörűen illeszkedik a rövid fahordós érlelés karamellás vajas
aromáihoz.Finom vanilliásságát ízben teltség és határozott fajtajelleg követi.
Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 12 – 14 C°


Furmint Selection(2020)

30 éves ültetvény terméséből készült ez a szalmasárga színű, narancsvirágra-zöldalmára emlékeztető finoman intenzív illatú bor. Ízében grapefruit,körte,birsalma és érett ananász jegyek jelennek meg. Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 8 – 10 C°


Olasz rizling Selection(2020)

Ragyogó, zöldes-aranysárga színű bor. Illata gyümölcsös, fiatalos, vilmoskörtére emlékeztető illatjegyekkel. Ízében elsőre a szép savak és az egyensúly tűnik fel, lecsengésében érezhető a halvány keserű mandula. Sajtokhoz, előételekhez, szárnyasokhoz ajánljuk fogyasztani 10-12 C-on.

