Wines

message

Kékfrankos-Pinot Noir Rosé(2019)

A pohárból piros apró gyümölcsök savanykás – édeskés bűbájoló illata és íze árad. A málna és az eper határán üdén egyensúlyoz. A rusztikusabb Kékfrankos ropogós savait a Pinot Noir selymes eleganciája szelídíti. Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 8 – 10 C°

bucket

Szürkebarát,Pinot Grigio(2018)

Fiatal ültetvény termése a Manósi dűlőből. Igen jól eltalált egyensúlyú, határozottan fajtajelleges bor. Illatában és ízében a gyógyfüvek finom kesernyés dominanciája, mellette tarka virágok egész orgiája finom lecsengéssel. Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 8 – 10 C°

bucket

Irsai Olivér (Challenge International Du Vin Bordeaux 2020 Aranyérem)(2019)

A Mátra körbenapozott lankáin érlelődött szőlőből készült ez a zöldes-fehér színű, narancsvirágra emlékeztető parfümösen intenzív illatú primőr bor. Harmonikus savtartalmának és a friss muskotály szőlőre emlékeztető ízének köszönhetően 8 C°-on ideális párosítása a szárnyasokból, halakból készült ételeknek.

bucket

Imperial Cuvée(2018)

Mély, sötét rubin színű, erdei gyümölcsökre emlékeztető, valamint az új tölgyfahordós érlelésből származó, illatokban gazdag, telt testes vörösbor.
Íze kellemesen simogat, érett tanninok és a hosszú utóíz harmóniában áll a megjelenő palack érettséggel. Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 18-20C°

bucket

Chardonnay Selection(2016)

225 literes közepes égetésű tölgyfa hordókban erjesztett szelektált termésből származó Chardonnay. Már a szín is gazdag bort ígér,illatában a gyümölcs gyönyörűen illeszkedik a rövid fahordós érlelés karamellás vajas
aromáihoz.Finom vanilliásságát ízben teltség és határozott fajtajelleg követi. Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 12 – 14 C°

bucket

Chardonnay(2019)

A fiatal-még klasszikus értelemben éretlen-chardonnay gyümölcs kavalkádja tömörül a borban, a banán chipstől a friss illatos vilmoskörtén át a nem túl érett ananászig. Valóságos friss illat- és ízparádé. Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 8 – 10 C°

bucket

Rubint(2019)

A tökéletesen szárazra iskolázott tramini fajtajellegéből a kissé hervadó rózsa illatát és ízét citrusos-vaníliás süteményes tónus díszíti, finom fehérborsos árnyalattal, szép élénk savakkal.

bucket

Cabernet Sauvignon Barrique(2017)

Mély, sötét rubin színű,erdei gyümölcsökre emlékeztető,valamint az új tölgyfahordós érlelésből származó, illatokban gazdag, telt testes vörösbor.
Íze kellemesen simogat,érett tanninok és a hosszú utóíz harmóniában áll a megjelenő palack érettséggel. Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete:18-20 C°

bucket

Sauvignon Blanc(2019)

A Mátra körbenapozott lankáin érlelődött szőlőből készült ez a tiszta illatában a bodzavirágra, paprikára, fekete ribiszkére
emlékeztető jellegzetes intenzív illatú bor. Friss élénk savaival a könnyű hal és szárnyas ételek kiváló kísérőjeként ajánljuk. Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete: 8 – 10 C°

bucket

Pinot Noir-Cabernet Sauvignon Rosé(2019)

Pinot Noir és Cabernet Sauvignon szőlők friss feldolgozásának eredménye ez az elegáns lazac szinű gyümölcsös rosébor. Gazdak illat-és ízvilága üde frissességgel párosulva, feketeribilzlire emlékeztető illatjegyekkel adja sajátos karakterét. Tésztákhoz,halakhoz,friss salátákhoz ajánjuk fogyasztani 8 -10 C-on.

bucket

Zenit késői szüret(2019)

Fiatal arany-szalmasárga szín, illatában túlérett citrusos illatjegyek érezhetők. Ízében kellemes mézes citrusos nektár minden túlzástól mentesen. Kiegyensúlyozott sav-cukor arány, a zenit szőlőfajta elegáns csodája.

bucket

Müller Thurgau-Tramini Gyöngyözőbor(2019)

Friss gyümölcs illatában az édes fűszeres-muskotályos illatjegyek találkoznak. Ízében a lekerekedett finom savai, optimális cukortartalma és a játékos buborékok teszik kellemesen fogyaszthatóvá. Hideg előételekhez ajánljuk fogyasztani 8 C°-on.

bucket

Furmint (Decanter World Wine Awards London 2020 Bronzérem)(2018)

30 éves ültetvény terméséből készült ez a szalmasárga színű,narancsvirágra-zöldalmára emlékeztető finoman intenzív illatú bor. Ízében grapefruit,körte,birsalma és érett ananász jegyek jelennek meg. Évszaktól függően javasolt fogyasztási hőmérséklete:
8 – 10 C°

bucket

Pinot Noir édes(2018)

bucket

Ottonel Muskotály édes(2018)

bucket

Kékfrankos száraz(2018)

bucket

Kékfrankos-Pinot Noir Rosé félédes(2018)

bucket

Pinot Noir száraz(2017)

bucket